Αντιπροσωπεία Νομικών της ΠΣΟ στη δίκη της Χρυσής Αυγής

578

Εκ μέρους της ΠΕΟ συμμετέχει ο νομικός, βουλευτής Άριστος Δαμιανού

Αντιπροσωπεία Νομικών της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), η οποία αντιπροσωπεύει 100 εκατομμύρια εργαζόμενους σε 132 χώρες σε όλο τον κόσμο, θα παρευρεθεί σήμερα 20 Ιανουαρίου στη δίκη της εγκληματικής-νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στην Αθήνα.

Η διεθνής αντιπροσωπεία Νομικών απαρτίζεται από Νομικούς από την Ιταλία, την Κύπρο και την Τουρκία. Στην αντιπροσωπεία εκ μέρους της ΠΕΟ συμμετέχει ο νομικός, βουλευτής Άριστος Δαμιανού.

Στα πλαίσια της παρουσίας της στην Αθήνα, η αντιπροσωπεία των Νομικών της ΠΣΟ θα συναντηθεί και με δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής στο Εφετείο Αθηνών σε σχέση με τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΟ, η Επιτροπή Νομικών της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (Π.Σ.Ο.), που αντιπροσωπεύει νομικούς επιστήμονες που αγωνίζονται για τις συνδικαλιστικές  και  δημοκρατικές  ελευθερίες  της  εργατικής  τάξης  και  των λαών όλου του κόσμου, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, αναφορικά με την δίκη της εγκληματικής-νεοναζιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, ύστερα από την προκλητική πρόταση της εισαγγελέα της έδρας, για την απαλλαγή της ηγεσίας και των στελεχών της από τα βαριά αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.

Η πρόταση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση  με τα συντριπτικά στοιχεία που προέκυψαν κατά την πολύχρονη αποδεικτική διαδικασία της δίκης, προσβάλλει βάναυσα τα δημοκρατικά αισθήματα των εργαζομένων, αλλά και τα δεκάδες θύματα της εγκληματικής-ναζιστικής οργάνωσης.

Με  αφορμή  αυτές  τις  εξελίξεις,  η ΠΣΟ αποφάσισε να  παρευρεθεί μέσω μιας διεθνούς αντιπροσωπείας μας στην Αθήνα για να εκφράσει την αλληλεγγύη της με τα θύματα των ναζιστικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής, τους εργάτες, τους μετανάστες και τον ελληνικό λαό.

Η Επιτροπή Νομικών της ΠΣΟ που υπάρχει και στις πέντε Ηπείρους έχει εξουσιοδοτήσει το Ευρωπαϊκό Νομικό Τμήμα να παρακολουθήσει μέχρι τέλους αυτή τη σοβαρή υπόθεση και να ενημερώσει σχετικά τη διεθνή σκηνή.