Ινδία: Διεκδικούν κατώτατους μισθούς, συντάξεις και αξιοπρεπή διαβίωση

333

Απεργία πραγματοποιήθηκε χθες στην Ινδία ως συνέχεια των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων που διοργάνωσαν από κοινού Συνδικαλιστικές και Κοινωνικές Οργανώσεις ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν τις πολιτικές της κυβέρνησης που ιδιαίτερα στις συνθήκες της πανδημίας έχουν οδηγήσει σε αύξηση των ποσοστών ανεργίας και στην εξαθλίωση του λαού ενώ την ίδια στιγμή Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και εργαζόμενοι δέχονται επιθέσεις ενάντια στα δικαιώματά τους.

Οι Οργανώσεις διεκδικούν την καθιέρωση κατώτατων μισθών και συντάξεων, την εξασφάλιση ελάχιστης στήριξης και αξιοπρεπούς εισοδήματος και τροφής για όλες τις οικογένειες και τη λήψη μέτρων στήριξης για τους αγρότες και μικροπωλητές.

Επίσης αντιτίθενται και καταγγέλλουν τις  ιδιωτικοποιήσεις σε ζωτικούς τομείς της οικονομίας όπως είναι ο ηλεκτρισμός, τα ανθρακωρυχεία, οι τράπεζες, οι τηλεπικοινωνίες και οι σιδηρόδρομοι.

Η ΠΕΟ σε μήνυμα που απέστειλε στις Ινδικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις που είναι μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) και συμμετείχαν στην απεργία, μετέφερε την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στους αγώνες των εργαζομένων.