Ο αγώνας των Γάλλων εργαζομένων αφορά όλους τους εργαζόμενους

202

Ο αγώνας των Γάλλων εργαζομένων αφορά όλους τους εργαζόμενους, ανέφερε σε δηλώσεις της η Γενική Γραμματέας της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, σε συμβολική εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους Γάλλους εργαζόμενους, που πραγματοποίησε η συντεχνία την Πέμπτη, έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία στη Λευκωσία.

“Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία είναι εδώ σήμερα με μια ομάδα στελεχών της για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους εργαζόμενους της Γαλλίας, οι οποίοι εδώ και αρκετό καιρό βρίσκονται στους δρόμους, αντιτιθέμενοι σε αυτό το αντιλαϊκό, αντικοινωνικό μέτρο, το οποίο ετσιθελικά και δικτατορικά προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης”, ανέφερε η Σ. Χαραλάμπους.

Όπως είπε, αυτός είναι ένας αγώνας που δεν αφορά μόνο τους Γάλλους εργαζόμενους. “Αφορά όλους τους εργαζόμενους, αφορά όλες τις κοινωνίες, διότι η πολιτική να αντιμετωπίζονται τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης με μείωση των ωφελημάτων και επέκταση των ορίων συνταξιοδότησης είναι μια πολιτική που είδαμε να εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες, στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων επιταγών των Βρυξελλών”, ανέφερε.

Η ΓΓ της ΠΕΟ σημείωσε ότι η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, στην οποία η ΠΕΟ είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη, έχει καλέσει σε όλες τις χώρες του κόσμου αυτή τη μέρα σε συσπείρωση των εργαζομένων για να εκφραστεί η αλληλεγγύη προς τους Γάλλους εργαζομένους, “γιατί ο αγώνας του ενός είναι αγώνας όλων μας, όπως και οι νίκες του ενός είναι νίκες όλων των εργαζομένων”, όπως σημείωσε.