Στην ηγεσία της ΠΣΟ εκλέχθηκε ο Πάμπης Κυρίτσης

291

Με την ανάδειξη νέων καθοδηγητικών σωμάτων ολοκληρώθηκε σήμερα, 8 Μαΐου, στη Ρώμη το 18ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ). Ο Πάμπης Κυρίτσης τέως Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ εκλέχθηκε στο ανώτατο πόστο της ΠΣΟ που είναι το πόστο του Γενικού Γραμματέα.

Ο Πάμπης Κυρίτσης από το 2000 είναι ένας εκ των αντιπροέδρων της ΠΣΟ με σημαντική συνεισφορά και παρουσία στη δράση του Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Κινήματος.

“Η εκλογή του αποτελεί σημαντική τιμή για την Κύπρο και αντανακλά την εκτίμηση και το κύρος που έχει η ΠΕΟ, παρά το μικρό μέγεθος της χώρας μας, μέσα στους κόλπους της ΠΣΟ της οποίας αποτελεί ιδρυτικό μέλος”, τονίζει σε ανακοίνωση της η ΠΕΟ.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 426 αντιπρόσωποι από 100 χώρες οι οποίοι εκπροσώπησαν τις εκατοντάδες Συνδικάτα μέλη της ΠΣΟ σε όλες τις ηπείρους. Στην ημερήσια διάταξη του Συνεδρίου εκτός από την ανασκόπηση της δράσης της Ομοσπονδίας για το διάστημα από το προηγούμενο Συνέδριο, οι σύνεδροι, μέσα σε κλίμα συσπείρωσης και αγωνιστικότητας συζήτησαν το πρόγραμμα προτεραιοτήτων για το Παγκόσμιο Συνδικαλιστικό Κίνημα το οποίο πρόκειται να αποτελέσει τον οδηγό δράσης για εκατοντάδες ταξικά Συνδικάτα τα οποία εκπροσωπούν εκατομμύρια εργαζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο. Στις προτεραιότητες του διεθνούς ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της ΠΣΟ έχουν τεθεί η προστασία των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι αξιοπρεπείς μισθοί, οι συνθήκες ασφάλειας και υγείας, η αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων.

Στο Συνέδριο της ΠΣΟ η ΠΕΟ εκπροσωπήθηκε από την ΓΓ Σωτηρούλα Χαραλάμπους τον Αναπληρωτή ΓΓ και ΓΓ της Διεθνούς των Οικοδόμων της ΠΣΟ Μιχάλη Παπανικολάου και τον Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων Πιερή Πιερή.