Σχεδόν 190 διασωθέντες στη θάλασσα ανοικτά της Ισπανίας

358

Σχεδόν 190 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν χθες Τρίτη στη θάλασσα στα ανοικτά της Ισπανίας, μετά τον εντοπισμό τριών πλεούμενων. Οι ισπανικές λιμενικές αρχές είχαν εντοπίσει τα δύο πλεούμενα, με 119 επιβαίνοντες, ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας και χθες τα οδήγησαν στο λιμάνι της Μάλαγας.
 
Τους ανθρώπους αυτούς παρέλαβε ομάδα του Ερυθρού Σταυρού, ανέφερε η οργάνωση περίθαλψης και βοήθειας μέσω Twitter. Το τρίτο πλεούμενο αρχικά κηρύχθηκε αγνοούμενο. Αεροσκάφος επιχείρησε για ώρες αναζητώντας το, πριν τελικά το εντοπίσει το πλήρωμα εμπορικού πλοίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Europa Press επικαλούμενο τις ισπανικές αρχές. Οι ισπανικές υπηρεσίες διάσωσης στη θάλασσα περισυνέλεξαν τους 69 πρόσφυγες και μετανάστες και τους μετέφεραν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μοτρίλ, στην Γκρανάδα.
 
Ανάμεσα στους ανθρώπους που επέβαιναν στα τρία πλεούμενα συγκαταλέγονται 40 γυναίκες και 10 παιδιά. Κατά τις αρχές, είναι καλά. Ολοι οι διασωθέντες είναι υπήκοοι χωρών της υποσαχάριας Αφρικής. Τα πλεούμενα αναχώρησαν από τις μαροκινές ακτές, κοντά στην Μπουγιάφαρ. Το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί οι προσπάθειες ανθρώπων να φθάσουν από το Μαρόκο στις ακτές της Ισπανίας διαπλέοντας τη δυτική Μεσόγειο.