Τα προβλήματα των εργαζόμενων γυναικών σε Ευρωπαϊκή συνάντηση της ΠΣΟ

377

Η πρώτη Ευρωπαϊκή συνάντηση για τις εργαζόμενες γυναίκες, μετά το 18ο παγκόσμιο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου στη Ρώμη. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Οργανώσεων από την Αυστρία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία, Τσεχία, τη χώρα των Βάσκων και την Κύπρο. Την ΠΕΟ εκπροσώπησε η Γραμματέας του Κεντρικού Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων, Μαρίνα Κούκου.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συζήτησαν τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τις εργαζόμενες γυναίκες στην Ευρώπη στις σημερινές δύσκολες οικονομικές και εργασιακές συνθήκες, τον ρόλο της ΠΣΟ αλλά και των ίδιων των εργαζομένων μέσα από τις γραμμές του ταξικού Συνδικαλιστικού Κινήματος, σε πνεύμα αλληλεγγύης, αγωνιστικότητας και εντατικοποίησης των δράσεων.

Τέλος, στη συνάντηση εγκρίθηκε το έγγραφο στο οποίο αναλύεται η κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και οι επιπτώσεις, ιδιαίτερα σε βάρος των γυναικών. Ταυτόχρονα, εγκρίθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για τις επόμενες δράσεις εν όψει και του Παγκόσμιου Συνεδρίου Εργαζόμενων Γυναικών της ΠΣΟ, που θα πραγματοποιηθεί στη Σενεγάλη στις 21-23 Νοεμβρίου 2023.