Ολλανδία: Απεργία στους σιδηρόδρομους

370
ZAANDAM, NETHERLANDS - JULY 9, 2017: Nederlandse Spoorwegen (NS) train in Zaandam. NS is the principal Dutch public railway company, operating 4,800 domestic trains daily.

Σε απεργία κατέρχονται την Τρίτη οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους της Ολλανδίας, με αποτέλεσμα να μην διενεργούνται δρομολόγια των τραίνων καθώς κλιμακώνεται ο αγώνας των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζόμενων κατά της κρατικής εταιρείας NS Railways.

Δρομολόγια θα πραγματοποιούν μόνο τρένα από και προς το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, καθώς και οι διεθνείς σιδηρόδρομοι Thalys και Eurostar, αναφέρει σε ανακοίνωση η NS Railways.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα σταματήσει η λειτουργία όλων των κρατικών σιδηρόδρομων της χώρας, μετά την τριήμερη απεργία την περασμένη εβδομάδα σε περιφερειακό επίπεδο.

Τα σωματεία διαμαρτύρονται για την αναστολή των συζητήσεων για τις συλλογικές συμβάσεις με τη διοίκηση της κρατικής εταιρείας, κατά τις οποίες είχαν ζητήσει υψηλότερους μισθούς. Η εταιρεία εργοδοτούσε 38.600 υπαλλήλους μέχρι το 2020.

Μεταξύ των αιτημάτων των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι η αύξηση του βασικού μισθού κατά 100 ευρώ το μήνα και η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 14 ευρώ την ώρα.