Συζητήθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη στον τομέα της Ενέργειας

342

Ο ΓΓ της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ Άθως Ελευθερίου συμμετείχε στις συνεδρίες της Επιτροπής Ελέγχου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δικτύου Συνδικάτων Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (RETUN SEE), που πραγματοποιήθηκαν στις 10-11/05/2022 στο Kupres της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Ο Α. Ελευθερίου είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε. Ε.) του RETUN SEE.

Στη συνεδρία της Ε. Ε. ο Α. Ελευθερίου ανέλυσε την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και ενημέρωσε για ζητήματα που αφορούν τον τομέα των πετρελαιοειδών και επηρεάζουν τους εργαζόμενους.

Μεταξύ άλλων στη συνεδρία της Ε. Ε. εγκρίθηκε και ψήφισμα συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας, που αγωνίζονται για τις θέσεις εργασίας τους και την ασφάλεια και υγεία στους χώρους εργασίας. Ολόκληρος ο μήνας Μάιος θα είναι μήνας αλληλεγγύης με τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας.

Αποφασίστηκε επίσης όπως το επόμενο Συνέδριο του Δικτύου πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο στην Ελλάδα. Η ημερομηνία και ο ακριβής τόπος θα οριστικοποιηθούν αργότερα.