Συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Οικοδόμων UITBB στην Ισπανία

250

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Σαντιάγο της Ισπανίας η συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Οικοδόμων ξύλου και Οικοδομικών Υλικών UITBB. Στη συνεδρία μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της UITBB Μιχάλης Παπανικολάου, Αν. Γ.Γ. της ΠΕΟ και Γ.Γ. της Συντεχνίας Οικοδόμων της ΠΕΟ.

Η συνεδρία, που θεωρείται πολύ σημαντική για την Oργάνωση, πραγματοποιείται μια φορά το χρόνο και σε αυτή λαμβάνουν μέρος τα ανώτατα στελέχη της οργάνωσης από όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας εξετάστηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στις κατασκευές σε όλο το κόσμο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής που προέρχονται από διάφορες χώρες από όλες τις ηπείρους μετέφεραν εμπειρίες που βοήθησαν το σώμα να πάρει αποφάσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της δουλειάς των στελεχών σε κάθε χώρα κατά τη διάρκεια της δράσης ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Η συνεδρία δεν ασχολήθηκε μόνο με ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στις κατασκευές αλλά και με γενικότερα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Προς την κατεύθυνση αυτή εξέδωσε και σχετικά ψηφίσματα για τον κίνδυνο ενός θερμοπυρηνικού πολέμου, για το ζήτημα των ψηλών τιμών των βασικών καταναλωτικών αγαθών που έχει σαν αποτέλεσμα τη φτωχοποίηση όλων των εργατικών οικογενειών σε όλο τον κόσμο, για την παραβίαση των δημοκρατικών ελευθεριών στη Λατινική Αμερική, και ψηφίσματα αλληλεγγύης στους λαούς της Συρίας, του Λιβάνου και της Παλαιστίνης. Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στάλθηκε και στο λαό του Μαρόκου μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

Στη συνεδρία συμμετείχαν συνδικαλιστές από την Βραζιλία, την Ουρουγουάη, το Βιετνάμ, την Ιαπωνία, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ισπανία, την Ινδία, την Παλαιστίνη, τη Συρία, το Λίβανο, την Κούβα, την Πορτογαλία και την Κολομβία. Την Κύπρο και τη Συντεχνία Οικοδόμων της ΠΕΟ εκπροσώπησε ο Αδάμος Καταλάνος.