Υποψήφιος για την ηγεσία της ΠΣΟ ο Πάμπης Κυρίτσης

372

Πραγματοποιείται στις 6-8 Μαΐου στη Ρώμη το 18ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ). Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν πάνω από 500 αντιπρόσωποι, οι οποίοι εκπροσωπούν εκατοντάδες Συνδικάτα με περισσότερα από 105 εκατομμύρια μέλη από 133 χώρες απ’ όλες τις ηπείρους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΟ, στην ημερήσια διάταξη του Συνεδρίου εκτός από την ανασκόπηση της δράσης της Ομοσπονδίας για το διάστημα από το προηγούμενο Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε το 2017 στη Νότια Αφρική, πρόκειται να συζητηθεί και το πρόγραμμα προτεραιοτήτων για το Παγκόσμιο Συνδικαλιστικό Κίνημα το οποίο πρόκειται να αποτελέσει τον οδηγό δράσης για εκατοντάδες ταξικά Συνδικάτα τα οποία εκπροσωπούν εκατομμύρια εργαζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο. Στις προτεραιότητες αναμένεται να τεθούν η προστασία των  συλλογικών  συμβάσεων  εργασίας, οι αξιοπρεπείς   μισθοί, οι συνθήκες ασφάλειας και υγείας, η αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων.

Το 18ο Συνέδριο της ΠΣΟ θα εκλέξει νέα καθοδηγητικά σώματα.

Υποψήφιος για την ηγεσία της ΠΣΟ, για το πόστο του Γενικού Γραμματέα, έχει προταθεί επίσημα από σημαντικές οργανώσεις μέλη από όλες τις ηπείρους, ο τέως Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ, Πάμπης Κυρίτσης.

Ο Πάμπης Κυρίτσης είναι ένας εκ των αντιπροέδρων της ΠΣΟ από το 2000 με σημαντική συνεισφορά και παρουσία στη δράση του Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Κινήματος. “Η πρόταση αντανακλά την εκτίμηση και το κύρος που έχει η ΠΕΟ, παρά το μικρό μέγεθος της χώρας μας, μέσα στους κόλπους της ΠΣΟ της οποίας αποτελεί ιδρυτικό μέλος”, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΕΟ.

Στο Συνέδριο της ΠΣΟ η ΠΕΟ θα εκπροσωπηθεί από την ΓΓ Σωτηρούλα Χαραλάμπους, τον Αναπληρωτή ΓΓ και ΓΓ της Διεθνούς των Οικοδόμων της ΠΣΟ Μιχάλη Παπανικολάου και τον Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων Πιερή Πιερή.