Εφικτή η προοδευτική αλλαγή!

260

Του Χρίστου Τομπάζου,

Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας ΠΕΟ

Στη Δημοκρατία ο τελικός λόγος ανήκει στον κυρίαρχο Λαό. Ο Λαός μίλησε την Κυριακή και έδωσε ξεκάθαρη εντολή να αναμετρηθούν την επόμενη Κυριακή, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών οι κύριοι Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης. Να αναμετρηθεί το προοδευτικό πρόγραμμα του Ανδρέα Μαυρογιάννη που καλύπτει πλήρως τις έγνοιες των εργαζομένων, με το ασαφές, αμφίσημο πρόγραμμα, σαν αποτέλεσμα των ετερόκλητων και εκ διαμέτρου αντίθετων ιδεολογικά και πολιτικά δυνάμεων που στηρίζουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Πέραν όμως από το πρόγραμμα αυτό που ξεχωρίζει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη είναι και η ποιότητα του σαν άνθρωπος. Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ανέδειξε ότι δεν είναι μόνο ένας άριστος τεχνοκράτης με ένα εντυπωσιακό βιογραφικό. Είναι και ένας ξεχωριστός Άνθρωπος.

Ακόμα και κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος αυτό έκανε.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων γιατί ήταν συγκινημένος, περιέγραψε όλη την πορεία προς τις προεδρικές εκλογές, την εμπειρία του και την συναναστροφή  του με τους απλούς ανθρώπους της βιοπάλης,  Στάθηκε με συγκίνηση στο γεγονός ότι τα προβλήματα του κόσμου είναι πολλά και χρειάζονται άμεσες λύσεις. Αναφέρθηκε στην επάνοδο των ανθρώπων στις παραδοσιακές τους αξίες,  το φιλότιμο και τη φιλοξενία. Τέλος, με βουρκωμένα μάτια ευχήθηκε όπως «όλα τα παιδιά του θεού, έχουν παπούτσια που να ταξιδεύουν». Στίχος με τον οποίο αρχίζει το σπουδαίο τραγούδι της Τανίτα Τικαράμ «Twist in My Sobriety».

Ακόμα και μετά το πολύ καλό αποτέλεσμα συνέχισε συνειδητά σε αυτή την γραμμή. «Να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο με ήθος και εντιμότητα για ν’ ανεβάσουμε τον τόπο μας ψηλότερα» είπε. Συνέχισε λέγοντας «Σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινήσαμε δεν περισσεύει κανείς. Η αγάπη για τον τόπο μας καταργεί τις διαχωριστικές γραμμές και μας ενώνει. Η πίστη στη λύση του κυπριακού στη βάση της ΔΔΟ μας κάνει μια γροθιά και μας κινητοποιεί. Η προσήλωση στον στόχο για μια υγιή, εύρωστη οικονομία και η έγνοια για τους πολίτες υπερβαίνει τις όποιες διαφορές μας». Ούτε φανφάρες, ούτε πανηγύρια.

Ως ΠΕΟ αισθανόμαστε δικαιωμένοι από την επιλογή μας να στηρίξουμε έναν άνθρωπο ο οποίος πάνω από τις όποιες κομματικές ταμπέλες βάζει το συμφέρον της πατρίδας μας. Μια υποψηφιότητα που αποδείχτηκε ότι συσπειρώνει δυνάμεις που ιεραρχούν ως ύψιστη προτεραιότητα τη δίκαιη λύση του Κυπριακού, την ευημερία των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων, Η υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη ενώνει και αναθερμαίνει την ελπίδα για την Κύπρο και τον λαό μας.

Αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά έχουν ενώπιον τους όσοι έκαναν άλλες επιλογές στο πρώτο γύρο των εκλογών.

Είναι πλέον αυταπόδεικτο ότι η προοδευτική αλλαγή δεν είναι σύνθημα. Μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε πράξη με την στήριξη του Ανδρέα Μαυρογιάννη την ερχόμενη Κυριακή.