Η ΠΕΟ φιλοξενεί το Προεδρικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας

314

Στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 3 και 4 Μαρτίου η ετήσια Σύνοδος του Προεδρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), η οποία θα φιλοξενηθεί από την ΠΕΟ. Πρόκειται για την πρώτη σύνοδο που πραγματοποιείται μετά την εκλογή του Πάμπη Κυρίτση στην θέση του Γ.Γ. της ΠΣΟ.

Στη Σύνοδο αναμένεται να συμμετέχουν Συνδικαλιστές από όλες τις γωνιές του κόσμου και θα εκπροσωπήσουν τα 105 εκατομμύρια εργαζομένους μέλη της ΠΣΟ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα μέλη του Προεδρικού Συμβουλίου εκλέγονται στο Συνέδριο της ΠΣΟ και αποτελεί το ανώτερο καθοδηγητικό Σώμα της Ομοσπονδίας.

Στη διάρκεια των διήμερων εργασιών θα συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν την παγκόσμια εργατική τάξη σήμερα, θα γίνει ανασκόπηση της δράσης της Ομοσπονδίας για το 2022 και θα τεθούν οι στόχοι για το 2023 σύμφωνα με τις αποφάσεις του 18ου Συνεδρίου.

Η εναρκτήρια Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων ΕΤΚΑ ΠΕΟ στη Λευκωσία στις 3 Μαρτίου στις 9.30π.μ. ενώ οι εργασίες της δεύτερης ημέρας θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα συνεδρίων στα Αναπαυτήρια της ΠΕΟ στα Περβόλια στις 4 Μαρτίου.

Στα πλαίσια των εργασιών της Συνόδου στις 4 Μαρτίου στις 5μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παγκύπρια πορεία αλληλεγγύης στην οποία θα συμμετέχουν τα μέλη του Προεδρικού Συμβουλίου, στην παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα. Μετά το τέλος της πορείας θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.