Την Κύπρο επισκέφθηκε ο ΓΓ της Ένωσης Εργαζομένων Κούβας

268

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Εργαζομένων Κούβας (CTC) αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα και αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) Ulises Guilarte de Nacimiento, και τον Ismael Drullet Pérez, μέλος της Γραμματείας και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Στα πλαίσια της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις με το Εκτελεστικό Γραφείο της ΠΕΟ, τον ΓΓ της ΠΣΟ, τον ΓΓ της UITTB, τον ΓΓ του ΑΚΕΛ ενώ πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη στελεχών της ΠΕΟ στην παρουσία της αντιπροσωπείας της CTC.

Σε όλες τις συναντήσεις ήταν παρόν και ο Πρέσβης της Κούβας στην Κύπρο Angel Gustavo Suarez Cordero.

Ο ΓΓ της CTC ευχαρίστησε την ΠΕΟ για τη στήριξη και αλληλεγγύη προς τον Κουβανικό λαό που αγωνίζεται όλα αυτά τα χρόνια κόντρα στον απάνθρωπο αποκλεισμό που επιβάλουν στην Κούβα οι ΗΠΑ. Εξήγησε παράλληλα τα προβλήματα που προκύπτουν από τον αποκλεισμό και το εμπάργκο των ΗΠΑ και μίλησε για τα σπουδαία επιτεύγματα που κατάφερε η Κούβα στην Ιατρική, στην Παιδεία, για τη διεθνιστική αλληλεγγύη κ.α.

Από την πλευρά της η ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους τόνισε μεταξύ άλλων προς την αντιπροσωπεία της CTC πως η Κούβα αποτελεί απόδειξη ότι υπάρχει ο άλλος δρόμος για την κοινωνία και είναι φωτεινό παράδειγμα για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου.

Στη συζήτηση μεταξύ CTC και Ε.Γ. της ΠΕΟ συζητήθηκαν τρόποι εμβάθυνσης της συνεργασίας και ανάπτυξης κοινών δράσεων μεταξύ των δύο Οργανώσεων.